Топ провали в рекордите на Гинес

една публикация на  hubavica.eu от 07/08/2021

Всички са чували за рекордите на Гинес - било то за най-странните, най-откачените, най-невероятните, най-малоумните или пък най-сложните рекорди на Гинес. Тази организация съществува, за да запише и документира на какво са способни хората и какви са техните скрити таланти. Има обаче и много хора, които са се опитали да поставят или подобрят даден рекорд и са се провалили с гръм и трясък.

Томас Димитривикс – Чупене на кокосови орехи

Ако нямате някакъв определен талант или пък нещо, в което сте страшно добри, но все пак искате да влезете в рекордите на Гинес, то може би е добра идея да се насочите към нещо по-опростено. И какво по-лесно от това да чупите разни неща - било то чинии, яйца или пък както в случая на Томас Димитривикс кокосови орехи. Пребиваващ в Дания се съгласява да направи опит за подобряване на тогавашния рекорд чупейки 81 кокосови ореха използвайки само и единствено ръката си и то в национален ефир по време на вечерното шоу.

Залогът е бил малко висок, защото едно е да се провалиш пред съдия и двама или трима свидетели, а съвсем друга категория на излагация е да се провалиш в национален ефир пред милиони зрители. Томас обаче не е притеснен, тъй като той има черен колан по карате - тоест кокосовите орехи не би трябвало да имат шанс срещу могъщия му удар или не съвсем понеже когато засичането на времето започва, Томас не само че не успява да счупи нито един орех, но и често дори не улучва самите кокосови орехи, а само металният улей, върху който те са поставени. Той твърди, че причината за провала са променените в последния момент условия, тъй като той предварително е уточнил, че иска орехите да са поставени на стоманена греда, да бъдат придържани с гумени кръгове и задължително опитът да се проведе на сухо място. Всичко това е било променено в последния момент. В слеващият опит целта е била да се счупят дини и то с глава като претендентът отново прави своя опит в ефир. Този път като участник в холандско телевизионно предаване, но нещата не протичат точно по план - като не успява да счупи нито една диня, водещия прекратява опита от страх участникът да не се нарани и да получи сътресение.

Snapple – Гигантска ледена близалка

Понякога опитите за подобряване на дадени рекорди се правят не от хора, а от цели компании. Това обаче не намалява шансовете за провал. Ето и един пример - американската компания за сокове Snapple, която през 2005-та година се опитва да счупи световен рекорд като част от маркетинговата им кампания за промотиране на нов продукт. Продукта е гигантска ледена близалка, която трябвало да бъде издигната в центъра на Манхатън. Тя била с височина над 7 метра и тежала 17 тона и половина.

Проблемът обаче е, че точно в деня на опита е невероятно горещо в Манхатън. Сами можете да си представите какво се случва когато сложите ледена близалка на слънце. Сега си представете същата ситуация със 17 тонна близалка. Когато опитът за нейното изправяне започва от камиона започва като река да се изсипва разтопен сок. Опитът е прекратен и в крайна сметка близалката е изправена само до 25 градуса, което няма как да покрие изискванията за поставяне на рекорда. Намесва се дори и пожарната, която трябва да измие улицата от лепкавата течност.

Това също може да ви хареса

crossmenu