Биополетата и скритите значения на Мадарският конник

една публикация на  hubavica.eu от 05/08/2021

Мадарският конник е едно световно културно наследство обявено като такова и от Юнеско. Мадарският конник е един скален релеф, който е изсечен върху отвесна скала на височина около 23 метра. Намира се в близост до село Мадара и на 20 километра от град Шумен. Тайните и загадките около Мадарския конник не са никак малко.

Биополетата около Мадарският конник

Има легенди и поверия, според които в района на Мадарския конник има много силни енергийни полета, които са черни или бели и следователно имат силата да разболяват или да лекуват хората, които се намират в близост до тях. Твърди се, че ако сте в близост до някои от камъните, те могат да ви излекуват от стомашни болки или мигрена и много други болести, но пък има и такива, които могат да ви разболеят и това съответно са черните биополета. През 1995-та година директорът на археологическия музей в Преслав решава да тества тези енергийни полета като провежда експедиция в района на Мадарския конник.

За целта група учени провеждат изследване с помощта на метода на керияновата фотография като тази фотография е вид контактна фотография, при който предметът е в директен досег с фотофилм, който е поставен на метална плоча заредена с електричество с много висок волтаж, напрежение и честота. По този начин учените смятат, че могат да уловят аурата на предметите и тяхното енергийно поле. Това се твърди, тъй като се предполага, че абсолютно всеки предмет, който се намира на Земята - всички хора и предмети имат такива енергийни полета и такива аури и чрез този метод на кериятновата фотография тази аура може да бъде заснета. Резултатите от тази експедиция са, че наистина в района на Мадарския конник и покрай самия Мадарски конник има много силна аура, много силни енергийни и био полета.

Скритите значения в образите и предназначението на Мадарския конник

Някои смятат, че Мадарския конник представлява всъщност само една картина, която изобразява ловна сцена на прабългарски хан или може би някоя победа на български цар. Според Александър Хофърт Мадарския конник изобразява нещо съвсем различно като в своята книга Изгубените кодове на древните българи, Александър Хофърт описва как Мадарския конник представлява всъщност кодиран хороскоп на изображенията на звездното положение в момента на създаване на българската държава. В своята книга той обяснява и разкодира как точно са изобразени символите на Мадарския конник така, че да се превърнат в хороскопно изображение. А именно, че Мадарския конник и то самият конник представлява символ или образ на слънцето, защото копието, което той държи изобщо не е копие, а всъщност е гега и по този начин се изобразява слънцето като небесният пастир.

Гегата на този звезден пастир пък посочва съзвездието Барс точно както е било и по времето на създаването на българската държава. Барсът е лъвът от картината на Мадарския конник, който изобщо не е лъв, а е тигър или Барс, както са го наричали древните българи и това е едно от техните съзвездия. Този Барс държи в лапите си силно ерозирала змия като годината на създаване на българската държава се е наричала годината на змията. Последната символика в изображенията на Мадарския конник е кучето, което следва конника като според Александър Хофърт това всъщност е символ, който изобразява планетата Венера, която е можело да бъде наблюдавана с просто око от древните българи когато са създавали картината на Мадарския конник.

Това също може да ви хареса

crossmenu