Препоръки при избора на детски дрехи за момчета

една публикация на  hubavica.eu от 13/10/2022

Настъпи момента, в който трябва да обновите гардероба на малчуганите, но все още не знаете откъде да започнете и на какво да наблегнете? Днес ще ви дадем няколко опорни точки, които да ви помогнат при правилния избор на детски дрехи за момчета. От съществено значение са точния размер и материята, понеже те осигуряват така необходимия комфорт на момченцата. За да обичат да се обличат в тях, детските дрехи трябва да бъдат съобразени с предпочитанията на децата. А, за да не се притеснявате за тяхната безопасност, не купувайте облекла с малки декорации.

Купувайте дрехи с подходяща материя

При избора на детски дрехи специално внимание трябва да обърнете на материята, от която са направени те. Тя трябва да бъде нежна, деликатна и дишаща, за да не дразни кожата на вашето дете особено когато става дума за бельо като детски потник или боксерки и слипове за момче. Най-подходящата материя е памук, защото е мека, не предизвиква алергии и е изключително здрава когато говорим за детски дрехи за момчета, тъй като знаем, че те ще тичат много, ще падат и ще стават докато играят.

Гледайте таблицата с размерите

Малкият или твърде големия размер дрехи за момче ще са неудобни и дискомфортни, ще падат и ще се свличат или ще му стискат, което е недопустимо особено за бельо, блузи и тениски. Тесните детски дрехи могат да протрият деликатната кожа на детето, а твърде големите да му пречат и да падат. За бъдат максимално улеснени родителите таблиците с размери за дрехи са лесни и разбираеми като е дадена информация за височината на момчето и размери като гръдна обиколка и височина в см. 

детски дрехи за момче

Попитайте детето какво му харесва и внимавайте с детайлите

Интересувайте се какви са предпочитанията на вашето момче. То може да харесва детски дрехи в определени цветове, по-широки или по-тесни модели, с щампи или с надписи. На вас може да ви се струва маловажно, но за малчуганите е от голямо значение с какво са облечени когато са с приятелите си. Ако те считат дрехите си за неудобни, има голям вероятност да не желаят да ги обличат. Повечето деца искат да носят модерни детски дрехи за момчета, изобразяващи любимите им анимационни герои като Пес Патрул, Прасенцето Пепа, Мики Маус или супергерои като Батман и Супермен. Сред огромният избор от детски дрехи за момче, които се предлагат на пазара има много модели с мъниста и други малки детайли. Децата могат да ги погълнат и затова ви препоръчваме, особено за най-малките да ги избягвате или да проверявате дали са закрепени достатъчно добре към детските блузки и долнища.

детски дрехи за момче

Не се затрупвайте с много дрехи - децата растат бързо

Отвсякъде ви излизат реклами за намаления на детски дрехи онлайн, които ви изкушават непрестанно и вие се искате да вземете още евтини детски дрехи на промоция. Не се затрупвайте с много дрехи за следващия сезон като по-голямо зимнo яке за момче, защото децата растат наистина много бързо и вероятността да не им стават когато дойде момента да ги носят е голяма. Добре е да имате по няколко комплекта блузки за момче, няколко долнища, както и поне 2-3 суичъра за момче през есенния и пролетния сезон. Детски тениски за момче са нужни по всяко време на годината, така че дори да вземете 1-2 размера по-големи, та ще се носят винаги.

Това също може да ви хареса

crossmenu