Кои са най-добрите храни за котки

една публикация на  hubavica.eu от 07/01/2023

Има много богато разнообразие от различни видове храни за котки във всеки по-голям зоомагазин, но кои са най-добрите ще разберете сега. Дали, ако вашата котка обожава паучове или лакомства като котешки солети, можете да я храните само с тях и как това ще се отрази на здравословното й състояние. Добре ли е да се придържате към диета само с гранулирана храна за котки и какво трябва да знаете за различните серии.

Как да изберете подходяща храна за котки

На пазара се предлагат различни видове храни за котки, които можете да намерите както в по-големите зоомагазини, така и в някои супермаркети. Някои от тях са по-скъпи от други, разбира се и определено трябва да се замислите защо това е така. Трябва да изберете вида котешка храна, който е подходящ както за възрастта на вашата котка, така и за нейната порода. Важно е да проверите внимателно съставките и процентното съдържание на протеини и мазнини, преди да я купите и да я дадете на домашния си любимец.

Видове храни за котки 

Най-важното нещо, което трябва да знаете за различните видове храни за котки, е какво съдържат те независимо дали са на гранули, пауч или консерви. Съществуват сухи, полувлажни и влажни храни за котки. Сухите храни за котки са подходящи за всички породи котки независимо от теглото и възрастта им, но има отделни серии по тези критерии. Полувлажните храни за котки като консервите също са подходящи за повечето котки в зависимост от здравословното им тегло. Мокрите храни за котки като различните паучове са по-хранителни и са много подходящи за тези котки, които са много слаби и имат нужда да наддадат на тегло. Те са най-подходящи и за много активните котки, тъй като им дават достатъчно енергия.

 Коя храна за котки предпочита вашия домашен любимец

Много важно е да разберете все пак вашата котка на коя храна за котки се наслаждава най-много, след което да видите хранителното съдържание и да прецените дали тя би била достатъчна за диетата й. Ако не можете сами да прецените и не сте сигурни, то е най-добре да се консултирате с ветеринарния й лекар и той ще ви посъветва каква котешка храна от зоомагазин да вземете.

Някои хора имат котки, които ядат много месо като в повечето случаи тези котки обичат най-много говеждо и пилешко месо. Има и други видове храни за котки, които са богати на протеини и витамини, като например сухата храна за котки. Уверете се, че давате на котката си достатъчно време да изяде храната, която ѝ предоставяте. Можете също така да потърсите храна за котки с по-високо съдържание на месо, за да й осигурите оптимална диета. Това е така, защото котките са месоядни и се нуждаят от диета с високо съдържание на протеини.

Това, което задължително трябва да направите, е да разгледате хранителното съдържание на самите храни за котки. Хранителното съдържание на храната за котки е много важно, защото може да повлияе на здравето на котката ви. Котешката храна трябва да е съобразено както с породата й, така и с възрастта й и особеностите й, за да може котката ви да получава всички хранителни вещества, от които се нуждае.

Това също може да ви хареса

crossmenu