От какъв матрак се нуждаете

една публикация на  hubavica.eu от 23/05/2022

Матракът е значителна инвестиция за повечето хора когато дойде време за смяна и е жизнено важен за добрия и качествен сън и кондицията, в която ще сте през целия ден. Важно е да знаете когато дойде момента за смяна на вашите матраци с какво се захващате, преди да закупите нови матраци и подматрачни рамки. На пазара има наистина толкова много опции и може да е трудно да решите кой модел е най-подходящ за вас.

Как да изберете нов матрак

Първото нещо, което ще искате да направите, е да прецените собствените си индивидуални нужди като личност. Трябва да разберете какъв вид матрак ще работи най-добре за вашия тип тяло, навици за сън и пози на сън. Един от начините да направите това е като изпробвате различни видове матраци в магазините, шоурумите или онлайн, докато почувствате, че някой е подходящ именно за вас.

Също така трябва да помислите къде ще се използва най-често матрака и колко често ще се използва общо всяка година. Например - ако ще го използвате на вилата, може да е по-добре да купите топ матраци, които ще преобразят старите легла и дивани като не се разорявате с покупката.

Матракът е съществена част от вашата спалня или дивана, на който спите, защото ви осигурява комфорт и подкрепа, но и усещане за спокойствие и релакс и именно затова е важно да инвестирате в качествени матраци и подматрачни рамки.

На пазара има много различни матраци и всички те предлагат различни функции. Въпреки това, те могат да бъдат класифицирани в три типа: матраци с вътрешна пружина, дунапренени матраци и въздушни легла (или въздушни матраци). Има много неща, които трябва да имате предвид, когато искате да закупите матрак.

В тази статия ще се съсредоточим върху първите 3 фактора, които трябва да вземете предвид:

  1. Колко дълго трябва да използвате матрака си? Знаете ли, че животът на вашия матрак е около приблизително 10 години? Важно е да сменяте матрака си на всеки 10 години, за да избегнете потъване, вдлъбнатини и други проблеми като изкривяване, замърсяване и лош сън. Ако не можете да си позволите голям бюджет - може да си купите качествени топ матраци.
  2. Какъв вид матрак ви трябва? Хората често питат какъв вид матрак им трябва. Отговорът на този въпрос не е толкова прост, колкото изглежда, защото има много фактори, които влизат в процеса на вземане на решение, но най-важните са позицията за сън и типа тяло.Първото нещо, което трябва да имате предвид, е позицията за сън. Ако спите по гръб, корем или настрани, твърдият матрак ще бъде най-подходящ за вас, защото ще осигури подкрепа за главата и гръбначния стълб. Ако спите по корем или настрани, по-мек матрак или топ матрак ще бъде най-добре, защото ще притиска тялото ви по-добре, отколкото твърдият матрак. И накрая, ако спите по гръб и искате малко облекчаване на налягането от по-твърд матрак, тогава матрак с мемори пяна би бил идеален за вас!
  3. Каква подматрачна рамка за легло ви трябва? Подматрачната рамка е хоризонтална опора, която държи матрака на място и го предпазва от плъзгане и потъване като предпазва и леглото от увисване или потъване в центъра. Тя е основен конструктивен елемент на вашето легло или спалня и е важно да е здрава и качествена, за да не се деформира матрака и топ матрака, който ползвате с времето.

Това също може да ви хареса

crossmenu