Услуги за откриване на фирма - бързо и лесно

една публикация на  hubavica.eu от 29/06/2021

Ако сте решили да стартирате свое собствено бизнес начинание, то вече най-вероятно знаете, че за целта е нужно да направите регистрация на фирмата, посредством която ще осъществявате търговската си дейност. На първо четене това съвсем не изглежда сложна задача, но веднъж щом започнете да се ровите из различните закони, бързо ще разберете, че помощта на специалист е нещо, от което няма причина да се лишавате за тази задача.

Каква е ролята на специалиста при откриването на фирма?

Регистрацията на фирма изисква прецизност, добро познаване на нормативната база и бързина с цел постигане на оптимални резултати, а именно - по-скорошно вписване и започване на дейността. За изготвянето на необходимите книжа и тяхното подаване в Агенцията по вписванията не е нужно да отговаряте вие.

Независимо дали сте от София, или от друг град в страната, при регистрация на фирма е препоръчително да се обърнете към специалисти. Заявяването на услугата за откриване на фирма може да стане изцяло онлайн чрез попълване на съответния формуляр или чрез обаждане по телефон.

Консултацията, от която се нуждаете при регистрация на фирма 

В случай че се двоумите относно формата на дейност - обърнете се към специалист. Те са насреща да ви помогнат да направите най-добрия избор съобразно това, с което се занимавате. Не подценявайте тази възможност. В зависимост от правно-организационната форма, която сте избрали, има различни процедури при откриване на фирма, които е важно да бъдат съобразени. Но не само.

Началният ви избор обуславя и редица особености в по-нататъшната ви дейност (напр. отговорност, облагане и т.н.). За пример ще ви дадем ЕООД и ЕТ като две еднолични форми, които са силно предпочитани.

  • При регистрация на ЕООД, като разновидност на ООД, с оглед създаването на нов правен субект, изцяло отделен от физическото лице, има определени специфики. Необходимо е преди вписване в ТР да се отвори набирателна сметка (където се внася капитала), както и да се завери нотариално подписът на управителя. Тук дружеството е самостоятелно и за дейността, извършвана от него, вземанията се насочват към имуществото на ЮЛ, но не и към вашето лично имущество;
  • Ситуацията при регистрация на ЕТ е малко по-различна, тъй като тук не се създава нов субект, а вие, в ролята си на физическо лице, придобивате качеството “търговец”. Докато при ЕООД едноличният собственик на капитала се разграничава от новоучреденото дружество, тук това не е така. За извършваната от вас търговска дейност вие отговаряте с цялото си лично  имущество.

Ако изберете специализирана фирма за регистрация на бъдещата Ви фирма, специалистите ще се погрижат бързо и безпроблемно да осъществите своята цел - без излишни нерви и безцелно лутане. Сигурни сме, че за повечето “летящият старт” е важен, затова не се лишавайте от тази възможност! И не забравяйте, че регистрацията на фирма е само началото. Потърсете и счетоводно обслужване при доверен ваш доверен партньор.

Това също може да ви хареса

crossmenu