Най-практичните електроинструмети 

една публикация на  hubavica.eu от 03/04/2023

Електроинструментите са много важни както за професионални майстори, така и за любители, а с иновациите, които се случват толкова бързо напоследък, работата с тях става все по-удобна и лесна. В следващите редове ще разберете какви нови и практични електроинструменти можете да откриете във всеки голям строителен магазин и как можете да облекчите работата си и да намалите времето, което ви трябва.

Най-малките винтоверти

Теглото на най-малките винтоверти най-често е между 400 и 700 грама като често се наричат и акумулаторни отвертки и можете да ги намерите в почти всеки строителен магазин. Характеризират се с много ниска максимална скорост на въртене, която обикновено е до около 300 - 500 оборота в минута, имат патронник за различни шестостенни накрайници и имате възможност да завивате винтове с диаметър до 7 милиметра.

Някои от винтовертите на външен вид приличат на по-дебела отвертка, докато има други модели, които имат дръжка тип пистолет, в която се намира техния акумулатор. При различните модели се предлага акумулаторен винтоверт със сгъваема дръжка с няколко фиксирани положения за по-голямо удобство. Професионалните акумулаторни винтоверти имат практичен механичен регулатор на въртящия момент, който разполага и с възможност за пробиване на различни по големина отвори.

Функции на винтовертите

Използването на винтоверти на всякакви места и при всякакви условия е много практично и удобно, но има тесни места, които понякога се оказват недостъпни за винтовертите. Има два начина за решаване на такъв тип проблеми като единият е използването на ъглово приспособление за работа под 90 градуса по отношение на оста на електроинструмента. Именно поради тази причина са много по-разпространени ъгловите винтоверти, които можете да намерите в сериозен строителен магазин. Тяхната работна част благодарение на късия накрайник е с дължина от 9 до 11 см, докато без накрайник е едва 3,5 см. За по-успешно завиване в дървен материал е препоръчително предварително да пробиете отвор с близо 40% по-малък диаметър от този на винта, който ще поставяте, а това изисква смяна на патронника. 

Полезна функция на част от иновативните винтоверти е това, че имат електрическа спирачка - при спиране на двигателя патронникът не продължава да се върти по инерция, а спира буквално на мига.

Защо е по-удобно да работите с акумулаторен винтоверт?

Най-разпространените видове винтоверти са на топ марките в бранша Makita, Milwaukee, Bosch и DeWalt. Ако търсите винтовер, трябва да знаете какъв тип електроинструмент искате, тъй като някои модели могат да се използват за затягане на гайки и болтове. 

Днес има много видове електрически инструменти. Те могат да се използват за рязане, пробиване или шлифоване на дърво, метал или пластмаса. Можете да ги използвате и за боядисване, заваряване или оцветяване на дърво. Можете да ги използвате и за оформяне на метал или за пробиване на дупки в дъска. Можете дори да използвате мултифункционалните винтоверти и за работа по автомобила си. Първото нещо, което трябва да направите, когато си избирате електроинструменти като винтовертите, е да се започнете с техните функции и характеристики. Можете също така да получите много информация и от всеки голям строителен магазин онлайн. Това ще ви помогне да научите как да ги използвате. 

 Сега вече знаете какви са предимствата на иновативните електроинструменти като мини и акумулаторните винтоверти и на какво да заложите при техния избор от строителен магазин. Можете да изберете акумулаторен винтоверт, ако искате да го използвате дори и там, където няма електричество като ако искате да сте в безопасност, когато използвате електроинструменти, трябва да се уверите, че използвате правилния вид акумулаторни батерии.  

Това също може да ви хареса

crossmenu